internal Revenue Service
Department of the Treasury

P. O. Box 2508
Date: April 6, 2004 Cincinnati, OH 45201
Person to Contact:
UERMMMC Alumni Foundation, Inc. Ms. Smith #31-07262
2 Deer Run Contact Representative
Sparta, NJ 07871-2910 Toll Free Telephone Number:

8:00 a.m. to 6:30 p.m. EST
877-829-5500

Fax Number:
513-263-3756

Federal Identification Number:
13-3119113

Dear Sir or Madam:
This is in response to your request of March 19, 2004, regarding your organization's tax-exempt status.

In March 1983 we issued a determination letter that recognized your organization as exempt from federal
income tax. Our records indicate that your organization is currently exempt under section 501(c)(3) of the
Internal Revenue Code.

Based on information subsequently submitted, we classified your organization as one that is not a private
foundation within the meaning of section 509(a) of the Code because it is an organization described in
sections 509(a)(1) and 170(b)(1)(A)(Vi).

This classification was based on the assumption that your organization's operations would continue as stated
in the application. If your organization's sources of support, or its character, method of operations, or purposes
have changed, please let us know so we can consider the effect of the change on the exempt status and
foundation status of your organization.

Your organization is required to file Form 990, Return of Organization Exempt from Income Tax, only if its
gross receipts each year are normally more than $25,000. If a return is required, it must be filed by the 15th
day of the fifth month after the end of the organization's annual accounting period. The law imposes a penalty
of $20 a day, up to a maximum of $10,000, when a return is filed late, unless there is reasonable cause for the
delay.

All exempt organizations (unless specifically excluded) are liable for taxes under the Federal Insurance
Contributions Act (social security taxes) on remuneration of $100 or more paid to each employee during a
calendar year. Your organization is not liable for the tax imposed under the Federal Unemployment Tax Act
(FUTA).

Organizations that are not private foundations are not subject to the excise taxes under Chapter 42 of the
Code. However, these organizations are not automatically exempt from other federal excise taxes.

Donors may deduct contributions to your organization as provided in section 170 of the Code. Bequests,
legacies, devises, transfers, or gifts to your organization or for its use are deductible for federal estate and gift
tax purposes if they meet the applicable provisions of sections 2055, 2106, and 2522 of the Code.




UERMMMC Alumni Foundation, Inc.
13-3119113

Your organization is not required to file federal income tax returns unless it is subject to the tax on unrelated
business income under section 511 of the Code. If your organization is subject to this tax, it must file an
income tax return on the Form 990-T, Exempt Organization Business Income Tax Return. In this letter, we are
not determining whether any of your organization's present or proposed activities are unrelated trade or
business as defined in section 513 of the Code.

Section 6104 of the Internal Revenue Code requires you to make your organization’s annual return available
for public inspection without charge for three years after the due date of the return. The law also requires
organizations that received recognition of exemption on July 15, 1987, or later, to make available for public
inspection a copy of the exemption application, any supporting documents and the exemption letter to any
individual who requests such documents in person or in writing. Organizations that received recognition of
exemption before July 15, 1987, and had a copy of their exemption application on July 15, 1987, are also
required to make available for public inspection a copy of the exemption application, any supporting documents
and the exemption letter to any individual who requests such documents in person or in writing.

For additional information on disclosure requirements, please refer to Internal Revenue Bulletin 1999 - 17.

Because this letter could help resolve any questions about your organization's exempt status and foundation
status, you should keep it with the organization's permanent records.

If you have any questions, please call us at the telephone number shown in the heading of this letter.
Sincerely,

Janna K. Skufca, Director, TE/GE
Customer Account Services
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Date: Employer Identification Number:
O & bl 13-3119113
2 i 7 '983 Key District:
Brooklyn,N.Y.
Accounting Period Ending:

December 31

> UERMMMC Alumni Foundation, Inc o Foundation Status Classification:
Room 3500, 30 Rockefeller Plaza 170(b) (1) (A) (vi)
New York ’ New York 10112 Advance Ruling Period Ends:
December 31, 1986
Person to Contact: Marvin Friedlandser

(202) 566-5673
Contact Telephone Number: - wog EE S

Dear Applicant:

Based on information supplied, and assuming your operations will be as stated in
your application for recognition of exemption, we have determined you are exempt from
Federal income tax under section 501(c)(3) of the Internal Revenue Code.

Because you are a newly created organization, we are not now-making a final
determination of your foundation status under Code section 509(a). However, we have
determined that you can reasonably be expected to be a publicly supported organization

described in sectionS 17O(b)(1)<A)(Vip> and 509(a)(1),

Accordingly, you will be treated as a publicly supported organization, and not as a
private foundation, during the advance ruling period. This advance ruling period begins
on the date of your inception and ends on the date shown above.

Within 90 days after your advance ruling period ends, furnish your key District
Director information needed to determine whether you have met the requirements of the
applicable support test during the advance ruling period. If you establish that you have
been a publicly supported organization, you will-be classified as a section 509(a)(1l) or
50S(a)(2) organization as long as you continue to meet the requirements of the applicable
support test. If you do not meet the public support requirements during the advance ruling
period, you will be classified as a private foundation for future periods. Also, if you
are classified as a private foundation, you will be treated as such from the date of your
inception for purposes of sections 507(d) and 4940.

Grantors and donors may rely on the determination that you are not a private
foundation until 90 days after your advance ruling period ends. If you submit the required
information within the S0 days, grantors and donors may continue to rely on the advance
determination until we make a final determination of your foundation status. However, if
notice that you will no longer be treated as a section 170(b)(1)(A)(vi) organization
is published in the Internal Revenue Bulletin, grantors and donors may not rely on this
advance determination after the date of such publication. Also, a grantor or donor may
not rely on this determination if he or she was in part responsible for, or was aware of,
the act or failure to act that resulted in your loss of section 170(b)(1)(A)(vi)
status, or acquired knowledge that we had given notice that you would be removed from
classification as a section 170(b>(l)(A%(Vi) organization.

(over)
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If your sources of support, or your purposes, character, or method of operation
change, please let your key district know so that office can consider the effect on your
exempt status and foundation status. Also, you should inform your key District Director of
all changes in your name or address. -

Generally, you are not required to pay social security (FICA) taxes unless you file a
certificate electing coverage as provided in the Federal Insurance Contributions Act. If
you have paid FICA taxes without filing the certificate, you should contact your key
District Director. You are not required to pay tax under the Federal Unemployment Tax
Act (FUTA).

Organizations that are not private foundations are not subject to the excise taxes
under Chapter 42 of the Code. However, you are not automatically exempt from other Federal
excise taxes. If you have questions about excise, employment, or other Federal taxes,
contact any Internal Revenue Service office.

Donors may deduct contributions to you as provided in Code section 170. Bequests,
legacies, devises, transfers, or gifts to you or for your use are deductible for Federal
estate and gift tax purposes if they meet the applicable provisions of sections 2055,
2106, and 2522.

You are required to file Form S90, Return of Organization Exempt from Income Tax,
only if your gross receipts each year are normally more than $10,000. If a return is
required, it must be filed by the 15th day of the fifth month after the end of your annual
accounting period. There is a penalty of $10 a day, up to a maximum of $5,000, when a
return is filed late, unless there is reasonable cause for the delay.

You are not required to file Federal income tax returns unless you are subject to the
tax on unrelated business income under Code section 511. If you are subject to this tax,
you must file an income tax return on Form 990-T, Exempt Organization Business Income Tax
Return. In this letter we are not determining whether any of your present or proposed
activities are unrelated trade or business as defined in section 513.

Please show your employer identification number on all returns you file and in all
correspondence with the Internal Revenue Service.

We are informing your key District Director of this ruling. Because this letter could
help resolve any questions about your exempt status and foundation status, you should
keep it in your permanent records.

If you have any questions about this ruling, please contact the person whose name and
telephone number are shown in the heading of this letter. For other matters, including
questions concerning reporting requirements, please contact your key District Director.

Sincerely yours,

JE (g7

J.E. Griffith

Chief, Rulings Sectiomn
Exempt Organizations
Technical Branch
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